Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

5 μυστικά για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό

Αρχική /

5 μυστικά για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό

1. Σωστή πληροφόρηση και χρήσιμα τηλέφωνα
Η συχνή επικοινωνία με τον ιατρό και τη μαία θα σας βοηθήσει να συλλέξετε τις σωστές πληροφορίες για οτιδήποτε σας απασχολεί και σας προβληματίζει.
Sos : Αποθηκεύστε τον αριθμό του ιατρού ή της μαίας σας στις αγαπημένες επαφές

2. Άσκηση στην εγκυμοσύνη
Η άσκηση προσφέρει στην εγκυμονούσα σωματική και πνευματική ευεξία. Έχει βρεθεί επίσης πως η άσκηση στη διάρκεια των εννέα μηνών αυξάνει την αντοχή της εγκυμονούσας στη διάρκεια του τοκετού με αποτέλεσμα τη καλύτερη εξέλιξη αυτού.
Sos : Πριν πάρετε κάποια απόφαση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Υπάρχουν παθολογίες που δεν επιτρέπουν πάντοτε την άσκηση στην εγκυμοσύνη παρά τα οφέλη της.
 
3. Ασκήσεις Kegel ή ασκήσεις πυελικού εδάφους
Είναι ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες της πυελικής χώρας. Ενδείκνυνται τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τον τοκετό.
Sos: Οι ασκήσεις Kegel είναι ''αθόρυβες'' , μπορείτε να τις κάνετε οπουδήποτε χωρίς να γίνετε αντιληπτές.
 
4. Μαθήματα ανώδυνου τοκετού
H συμμετοχή σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού μειώνει το στρες και το άγχος για τη μεγάλη στιγμή καθώς εκπαιδεύεστε για τον επερχόμενο τοκετό και πώς εσείς συμμετέχετε ενεργά σε αυτόν.
Sos: Η συμμετοχή του συζύγου στον τοκετό συνιστά απαραίτητη τη παρουσία του και στις συνεδρίες. Θα νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπός σας μπορεί και ξέρει να σας βοηθήσει.
 
5. Let the music begin !!!
Η μουσική στην εγκυμοσύνη ή ακόμη και στον τοκετό θα σας ανεβάσει το κέφι, θα σας κάνει απλά παρέα ή θα σας χαλαρώσει.
Sos : Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνω ό,τι με ευχαριστεί (αφού έχω συμβουλευτεί τον ιατρό μου) διότι όσο πιο καλά νιώθω εγώ τόσο καλύτερα είναι το μωρό μου!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας