Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Προετοιμασία για εγκυμοσύνη

Αρχική / ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ / Εγκυμοσύνη / Προετοιμασία για εγκυμοσύνη

Προετοιμασία για εγκυμοσύνη

Ο προγραμματισμός μιας εγκυμοσύνης είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για το ζευγάρι και ιδιαίτερα τη γυναίκα.

Για μια υγιή, χαρούμενη εγκυμοσύνη, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα, να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες υγιούς τρόπου διαβίωσης και να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας για τυχόν απορίες που αναπόφευκτα θα προκύψουν.

Προσπαθήστε να κάνετε υγιεινή - ισορροπημένη διατροφή και να αποφύγετε εκείνες τις συνήθειες –τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες – που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα σας όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Διατηρείστε το βάρος σας σε ένα φυσιολογικό επίπεδο.

Επιδοθείτε σε ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής (τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, έντονο περπάτημα).

Η πρόσληψη 400 μικρογραμμαρίων Φυλλικού οξέος, για 3 μήνες πριν τη σύλληψη και για τις 12 πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης έχει βρεθεί ότι προστατεύει το έμβρυο από ανωμαλίες του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης

Εφόσον κάποιος από το ζευγάρι παίρνει συστηματικά φάρμακα, συζητήστε με τον ιατρό σας την ασφάλειά τους ενώ προσπαθείτε για μια εγκυμοσύνη.

Εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα, π.χ. διαβήτης, ή έχετε οικογενειακό ιστορικό κληρονομικής πάθησης, θα πρέπει να μιλήσετε στον ιατρό σας πριν μείνετε έγκυος.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ζευγαριού, σωματικά και ψυχολογικά, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει μια υγιή εγκυμοσύνη επιστρέφοντας στο σπίτι τους με ένα εξίσου υγιές μωρό!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας