Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Ινομυώματα Μήτρας

Αρχική / Ινομυώματα Μήτρας

Ινομυώματα Μήτρας

Τα ινομυώματα μήτρας αποτελούν συχνούς (20-40% των γυναικών) καλοήθεις όγκους της μήτρας.
 
Τα ινομυώματα μήτρας  είναι συχνά τυχαίο εύρημα στο διακολπικό υπερηχογράφημα που γίνεται στο πλαίσιο του check-up οπότε κι αποτελούν μια πρόκληση για την ασθενή και τον ιατρό της σχετικά με την παρακολούθηση και τη θεραπεία τους.

Όταν τα ινομυώματα προκαλούν συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν:
  • Πυελικός πόνος.
  • Ανωμαλίες περιόδου (μεγαλύτερη ροή, επώδυνες περίοδοι, αιμόρροια εκτός περιόδου).
  • Επώδυνη συνουσία.
  • Πίεση στην ουροδόχο κύστη ή το έντερο με ή χωρίς πόνο αυτών.
  • Υπογονιμότητα – Αποβολές – Πρόωρος τοκετός
Ο ιατρός Δ. Κολέσκας έχει μεγάλη κλινική εμπειρία στους διάφορους τρόπους αντιμετώπισης των ινομυωμάτων και των συμπτωμάτων τους. Τα ινομυώματα μήτρας σπανίως εξαφανίζονται πλήρως με συντηρητική - φαρμακευτική θεραπεία κι εφόσον συνεχίσουν να προκαλούν συμπτώματα η χειρουργική αφαίρεσή τους αποτελεί τη θεραπεία εκλογής. Αναλόγως της θέσης των ινομυωμάτων, της συμπτωματολογίας τους, της ηλικίας της γυναίκας και των προτιμήσεών της, η αφαίρεσή τους γίνεται με λαπαροσκόπηση, ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση ή επεμβατική υστεροσκόπηση, επεμβάσεις στις οποίες ο ιατρός Δ. Κολέσκας έχει εξειδικευτεί και έχει πραγματοποιήσει ως Διευθυντής του Γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου Royal Victoria, Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε κάποιες περιπτώσεις συστήνεται η απεικόνιση των ινομυωμάτων και με μαγνητική τομογραφία (MRI) για την καλύτερη προετοιμασία και ασφάλεια του χειρουργείου. 

Μετά από τη λαπαροσκοπική ή υστεροσκοπική αφαίρεση των ινομυωμάτων, η παραμονή στο νοσοκομείο είναι για 24-48 ώρες και η ανάρρωση πολύ πιο γρήγορη κι ανώδυνη σε σύγκριση με το ανοιχτό χειρουργείο. 
 
Σε περιπτώσεις που τα ινομυώματα είναι ιδιαίτερα ευμεγέθη ή συνυπάρχουν άλλα χειρουργικά προβλήματα, επιλέγεται η λαπαροτομία (ανοιχτό χειρουργείο) για την αποκατάστασή τους.

Η δυνατότητα φυσιολογικού τοκετού δε χάνεται μετά από αφαίρεση ινομυωμάτων, εξαρτάται όμως από την έκταση του χειρουργείου που πραγματοποιήθηκε και τη συμβουλή του χειρουργού που πραγματοποίησε την επέμβαση, σχετικά με τις μελλοντικές κυήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας