Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Δωρεά εμβρύων

Αρχική / ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ / Δωρεά εμβρύων

Δωρεά εμβρύων

 Ένα ζευγάρι που αδυνατεί να τεκνοποιήσει με τους δικούς του γαμέτες (ωάρια και σπερματοζωάρια), έχει τη δυνατότητα να καταφύγει σε εμβρυομεταφορά εμβρύων που δημιουργήθηκαν από ένα άλλο ζευγάρι.

Η δωρεά εμβρύων αποτελεί μοναδική επιλογή για το ζευγάρι όταν καί οι δύο παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας με αποτέλεσμα την απώλεια της αναπαραγωγικής τους ικανότητας.
 
Τέτοιες καταστάσεις για τη γυναίκα μπορεί να είναι η πρώιμη ιδιοπαθής ή μη ωοθηκική ανεπάρκεια (μετά από χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία), ενώ για τον άνδρα η αζωοσπερμία ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες σπέρματος όπου η προεμφυτευτική διάγνωση (PGD) δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
 
Τα ποσοστά επιτυχίας είναι υψηλά καθώς τα έμβρυα προέρχονται από ζευγάρια που έχουν αποκτήσει ήδη παιδιά με εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν επιθυμούν να ξαναπροσπαθήσουν με τα έμβρυα που βρίσκονται σε κρυοσυντήρηση.
 
Το ζεύγος – δότης παραμένει ανώνυμο, ενώ το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του ζεύγους γίνονται γνωστά στο ζεύγος – λήπτης.
Το πρόγραμμα της δωρεάς εμβρύων θα πρέπει να είναι σωστά οργανωμένο από τους ειδικούς ιατρούς γονιμότητας και τους συνεργαζόμενους ψυχολόγους ώστε να υπάρχει στενή παρακολούθηση και υποστήριξη του ζευγαριού εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.  

Εγγραφείτε στο Newsletter μας