Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Φυσικός και Τροποποιημένος φυσικός κύκλος IVF

Αρχική / ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ / Φυσικός και Τροποποιημένος φυσικός κύκλος IVF

Φυσικός και Τροποποιημένος φυσικός κύκλος IVF

Τα τελευταία χρόνια έχει μελετηθεί η αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε περιπτώσεις που η χρήση γοναδοτροπινών για διέγερση των ωοθηκών είτε αντενδείκνυται είτε δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ανταπόκρισης. Ο φυσικός κύκλος και ο τροποποιημένος φυσικός κύκλος IVF γίνονται παρακολουθώντας το φυσικό κύκλο των ωοθηκών ή/και χορηγώντας πολύ μικρές δόσεις γοναδοτροπινών με ή χωρίς συνδυασμό κιτρικής κλομιφαίνης (Clomiphene citrate, Serpaphar).
 
Τα πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι: δεν θα χρειαστεί να γίνουν ενέσεις ή αν γίνουν θα χορηγηθούν πολύ μικρές ποσότητες φαρμάκων, χαμηλότερο κόστος φαρμάκων, λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων, μηδενική πιθανότητα συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών.
 
Στα μειονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνονται: η ελαττωμένη πιθανότητα γονιμοποίησης (πιθανότητα ανώριμου ωαρίου, πιθανότητα μη γονιμοποίησης ώριμου θυλακίου περίπου 20-30%), η πιθανότητα πρόωρης ωορρηξίας, η μη συλλογή ωαρίου από το ένα ή δύο ωοθυλάκια που θα δημιουργηθούν.
 
Ποια ζευγάρια βοηθάει;
Όλες οι γυναίκες που έχουν ωορρηξίες είναι κατάλληλες για αυτήν τη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Πιο συγκεκριμένα θα ωφεληθούν:
  • Γυναίκες με χαμηλές ωοθηκικές εφεδρείες, των οποίων οι εξετάσεις αίματος έχουν δείξει χαμηλό AMH (Anti-Müllerian Hormone), υψηλή FSH (Follicle Stimulating Hormone)
  • Γυναίκες με χαμηλό αριθμό καταβολών ωοθυλακίων
  • Γυναίκες που είχαν προηγούμενη αποτυχημένη εξωσωματική λόγω φτωχής ανταπόκρισης με τα φάρμακα ωοθηκικής διέγερσης (λιγότερα από 3 ωάρια)
  • Γυναίκες με ισχυρό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου μαστού ή ωοθηκών θα μπορούσαν να επιλέξουν την αποφυγή της ορμονικής διέγερσης και να ακολουθήσουν αυτήν τη μέθοδο
 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας