Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Εισαγωγή

Αρχική / ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ / Γενικές πληροφορίες / Εισαγωγή

Εισαγωγή

 Η πλειοψηφία των ζευγαριών που θα επιδιώξουν μια εγκυμοσύνη θα το πετύχουν - μετά από συστηματική προσπάθεια - το αργότερο σε διάστημα ενός έως δύο ετών. Σε αρκετές περιπτώσεις η καθυστέρηση της επιθυμητής εγκυμοσύνης δημιουργεί άγχος στο ζευγάρι. Οι αιτίες της πιθανής υπογονιμότητας του ζευγαριού μπορεί να αφορούν στη γυναίκα, στον άντρα ή να μην εντοπίζονται σε κανέναν από τους δύο συντρόφους, οπότε η υπογονιμότητα θεωρείται ανεξήγητη. 

Ο ιατρός Δ. Κολέσκας εξειδικεύτηκε στη διερεύνηση και τις θεραπευτικές μεθόδους της υπογονιμότητας στο Κέντρο Γονιμότητας "LIFE” του Newcastle, Ην. Βασίλειο.

Στο ιατρείο λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από το ζευγάρι και οργανώνεται η κατάλληλη διερεύνηση. Ο ιατρός έχει μεγάλη κλινική εμπειρία στην πραγματοποίηση υπερηχογραφικού ελέγχου του ενδομητρίου, της μήτρας και των ωοθηκών και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ερμηνεία των ευρημάτων και την πλήρη κατανόησή τους από το ζευγάρι (άδεια εκτέλεσης υπερήχων ειδικότητας μαιευτικής γυναικολογίας από το Υπουργείο Υγείας, Αρ. Πρωτ. Υ7α/Γ.Π.οικ.73738).

Ο ιατρός είναι εξειδικευμένος στην ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση / υστεροσκόπηση / ρομποτική χειρουργική) κάτι που του επιτρέπει την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων που προκαλούν υπογονιμότητα και που προκύπτουν κατά την διερεύνηση π.χ. κύστεις ωοθηκών, ινομυώματα μήτρας, υδροσάλπιγγα, διάφραγμα κοιλότητας ενδομητρίου, πολύποδες ενδομητρίου. 

Στις περιπτώσεις που ενδείκνυται θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – σπερματέγχυση, εξωσωματική γονιμοποίηση/IVF, αυτή πραγματοποιείται στο «Κέντρο Βιογενετικής» στο οποίο ο ιατρός είναι υπεύθυνος θεραπειών υπογονιμότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας