Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Βιογραφικό

Αρχική /

Βιογραφικό

Ο ιατρός μαιευτήρας - γυναικολόγος Δημήτρης Κολέσκας γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε στη Λάρισα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1999 (τίτλος σπουδών).
 
Το 2010 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. (Certificate of Completion of Training, General Medical Council number 6050189). 
 
Από το 2002 έως το 2005 ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του βορειοανατολικού Λονδίνου (Newham University Hospital, Royal London Hospital και St. Bartholomew’s Hospital).
 
Από το 2005 έως το 2007 συνέχισε την ειδίκευσή του σε νοσοκομεία της βορειοανατολικής Αγγλίας (James Cook University Hospital, North Tees University Hospital, Darlington Memorial Hospital).
 
Το 2007 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας μετά από εξετάσεις στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα  και έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων του Ην. Βασιλείου (M.R.C.O.G.) μετά από εξετάσεις (πιστοποίηση MRCOG).

Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (B.S.C.C.P.), έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την εξειδίκευσή του στην κολποσκόπηση και πετυχαίνοντας τον υψηλότερο βαθμό στις σχετικές εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο, για το οποίο και του απονεμήθηκε τίτλος διάκρισης.
 
Το 2008 εξειδικεύτηκε στη διαχείριση μαιευτικών περιστατικών υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο James Cook University Hospital, Middlesbrough και του απονεμήθηκε η αντίστοιχη πιστοποίηση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (Advanced Labour Ward Practice, R.C.O.G.
 
To 2009 εξειδικεύτηκε στην υψηλού επιπέδου λαπαροσκόπηση στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, Newcastle, όπου και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων όπως υστερεκτομές, αφαίρεση ινομυωμάτων, εξαίρεση κύστεων ωοθηκών, λύση συμφύσεων και ριζική εξαίρεση ενδομητρίωσης. Πιστοποίηση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων του Ην. Βασιλείου: Benign Gynaecological Surgery: Laparoscopy, R.C.O.G
 
Το 2010 εξειδικεύτηκε στη διερεύνηση και θεραπεία του υπογόνιμου ζευγαριού και την ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής στο Newcastle Fertility Centre for Life. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό θεραπειών υπογονιμότητας και λαπαροσκοπικά χειρουργεία αναπαραγωγής. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψυχολογική υποστήριξη των ζευγαριών, σε συνεργασία με την ψυχολόγο της ομάδας. Πιστοποίηση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων του Ην. Βασιλείου: Sub-fertility and Reproductive Endocrinology, R.C.O.G 
 
Την ίδια χρονιά απέκτησε τη θέση του Διευθυντή Μαιευτικής – Γυναικολογίας (Consultant) στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, Newcastle κι επιδόθηκε σε σημαντική εκπαιδευτική και κλινική δραστηριότητα στους τομείς:
 
  • Λαπαροσκοπική χειρουργική για γυναικολογικές καλοήθεις παθήσεις και καρκίνο ενδομητρίου αρχικών σταδίων.
  • Διερεύνηση και θεραπεία ανωμαλιών περιόδου.
  • Διακολπικό υπερηχογράφημα: Διευθυντής σε τμήμα γυναικολογικών υπερήχων και εκπαίδευση ειδικευόμενων Γυναικολογίας – Μαιευτικής
  • Επεμβατική υστεροσκόπηση υπό τοπική και γενική αναισθησία  
 
Το 2011 επέστρεψε στην Αθήνα , όπου και δημιούργησε το ιδιωτικό του ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας (Δημ. Σούτσου 41, Αθήνα 115 21) με σκοπό να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην Ελληνίδα.
 
Είναι πιστοποιημένος ιατρόςμε σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας – για την πραγματοποίηση και έκδοση πορίσματος Γυναικολογικού (διακολπικού/κοιλιακού) και Μαιευτικού υπερηχογραφήματος.
 
Συνεργάζεται με την ιδιωτική Γυναικολογική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic και τα Μαιευτήρια Ιασώ, Λητώ, Μητέρα, και Ρέα
 
Αποτελεί μέλος της ομάδας ρομποτικής χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Από το 2011 είναι υπεύθυνος θεραπειών υπογονιμότητας της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Κέντρο Βιογενετικής». Το κέντρο παρέχει όλες τις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δίνοντας έμφαση στην ιδιαιτερότητα του κάθε ζευγαριού και στην άρτια επικοινωνία κατά την διάρκεια της θεραπείας.  
 
Είναι μέλος του ιατρικού δικτύου του Medisystem (πρόγραμμα υγείας Interamerican).
 
Τον Ιούλιο του 2011 το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Ην. Βασιλείου αναγνωρίζοντας την εμπειρία του ιατρού στον τομέα της λαπαροσκοπικής και υστεροσκοπικής χειρουργικής, του έκανε την τιμή να τον συμπεριλάβει στο Διεθνές Συμβούλιο Αξιολόγησης (International Advisory Board) του επίσημου περιοδικού εντύπου του Κολλεγίου "The Obstetrician and Gynaecologist" (TOG) ως υπεύθυνο αξιολόγησης των σχετικών άρθρων προς δημοσίευση.
 
Διδακτικό έργο
Ο ιατρός μαιευτήρας - γυναικολόγος Δημήτρης Κολέσκας έχει να παρουσιάσει έντονη διδακτική δραστηριότητα τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο (παρουσιάσεις, διδασκαλία δίπλα στον ασθενή) σε φοιτητές ιατρικής, όσο και σε κλινικό επίπεδο ως επιβλέπων χειρουργός σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις αλλά και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στο Ην. Βασίλειο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας