Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Μαστός

Αρχική / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ / Μαστός

Μαστός

Ο γυναικείος μαστός είναι ένα όργανο που ενώ μπορεί να εξεταστεί εύκολα, τόσο από τη γυναίκα (αυτοεξέταση μαστού) όσο και από τον ιατρό της,  δημιουργεί συχνά ανησυχία κι αυτό γιατί η σύσταση του μαστού αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας, ανάλογα με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της.
 
Ο ιατρός Δ. Κολέσκας ενημερώνει τη γυναίκα για τις φυσιολογικές αλλαγές του μαστού κατά τη διάρκεια του κύκλου, εκπαιδεύει τη γυναίκα ώστε να πραγματοποιεί αυτοεξέταση του μαστού (εφόσον αυτή το επιθυμεί), εξετάζει συστηματικά τους μαστούς - ερμηνεύοντας τα ευρήματα - κατά τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, προτείνει και παραπέμπει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ψηφιακής μαστογραφίας ετησίως μετά την ηλικία των 40 ετών, καθώς και μιας μαστογραφίας μεταξύ 35 και 40 ετών η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως μαστογραφία αναφοράς για να συγκριθεί με τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν. Η ανάγκη υπερηχογραφήματος των μαστών κρίνεται κατά περίπτωση και η συχνότητά του αποφασίζεται αναλόγως των κλινικών και μαστογραφικών ευρημάτων, όπως επίσης και του οικογενειακού ιστορικού.

 

Στις περιπτώσεις που από τις εξετάσεις προκύψει παθολογία, η προσέγγιση γίνεται σε συνδυασμό με χειρουργό μαστού της ομάδας μας. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας