Δημήτρης Κολέσκας, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος
Δημήτρης Κολέσκας, M.R.C.O.G., C.C.T.
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων Ην. Βασιλείου
τ. Διευθυντής Μαιευτικής - Γυναικολογίας, R.V.I., Newcastle, U.K.

Υστεροσκοπική Χειρουργική

 Η υστεροσκόπηση αποτελεί ενδοσκοπική χειρουργική μέθοδο κατά την οποία μία μακριά και λεπτή κάμερα – υστεροσκόπιο – εισέρχεται μέσα από φυσιολογικά «ανοίγματα» - αιδοίο, κόλπος, τράχηλος – στο εσωτερικό της μήτρας, η οποία είναι κοίλο όργανο (έχει κοιλότητα που ονομάζεται ενδομήτριος κοιλότητα).

 
Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό μέθη κι επιτρέπει στον ενδοσκοπικό γυναικολόγο να κάνει διάγνωση προβλημάτων του ενδομητρίου π.χ. πολύποδας, διάφραγμα πυθμένα μήτρας, υποβλεννογόνιο ινομύωμα, συμφύσεις ενδομητρίου και να προχωρήσει σε θεραπεία κατά την ίδια επέμβαση εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
 
Η επεμβατική υστεροσκόπηση χρησιμοποιεί μικρο-εργαλεία τα οποία περνάνε μέσα από το υστεροσκόπιο και με τα οποία ο χειρουργός αποκαθιστά την παθολογία.
 
Εφόσον αφαιρεθεί ιστός π.χ. πολύποδας, αυτός αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση.
 
Η εμπειρία του ιατρού Δ. Κολέσκα στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στη γυναικολογία, του επιτρέπει να πραγματοποιεί μεγάλο φάσμα υστεροσκοπικών επεμβάσεων, από μικρές – διαγνωστικές έως μεγαλύτερης βαρύτητας υστεροσκοπήσεις όπως είναι η αφαίρεση ινομυωμάτων μήτρας με τη βοήθεια υστεροσκοπίου - ρεσεκτοσκοπίου.
 
Η υστεροσκόπηση αποτελεί για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της διερεύνησης της υπογονιμότητας ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ενδείξεις για ενδομήτρια παθολογία.
 
Η πλειοψηφία των επεμβάσεων αυτών είναι μίας ημέρας και η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, ενώ θα χρειαστεί ήπια παυσίπονα και ίσως έχει μικρή ποσότητα κολπικής αιμόρροιας που σταματά σε λίγες ημέρες.
 
Ο επανέλεγχος γίνεται μετά την επόμενη περίοδο στο ιατρείο όπου συζητούνται τα ευρήματα, η ιστολογική εξέταση και δημιουργείται περαιτέρω πλάνο αναλόγως του κλινικού σεναρίου.

Τελευταία Νέα

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική

Οι επιλογές και τα πλεονεκτήματα

Αντιγριπικός εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη και πρόληψη

Συνέντευξη στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ευεργετική η αγκαλιά για τα μωρά

Επιβραδύνει αυτομάτως τους καρδιακούς τους παλμούς

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣΩράριο Λειτουργίας Ιατρείου

Δευτέρα: 15:30 - 20:30
Τετάρτη: 09:00 - 12:00
Πέμπτη: 15:30 - 20:30
Παρασκευή: 14:00 - 17:00
Τρίτη/Σάββατο/Κυριακή: Κλειστό
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Δημήτρης Κολέσκας, M.R.C.O.G.
Δ. Σούτσου 41
Αμπελόκηποι Αθήνα Τ.Κ.: 115 21
T: 211 1844 763 F: 211 1844 767
M: 693 7124 341 E: info@koleskas.gr

NEWSLETTER