Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο 211 1844 763

Παρακολούθηση κύκλου - ωορρηξίας

Αρχική / ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ / Παρακολούθηση κύκλου – ωορρηξίας

Παρακολούθηση κύκλου - ωορρηξίας

Ποια ζευγάρια βοηθάει;
Τα ζευγάρια που θα ωφεληθούν από αυτή την προσέγγιση είναι αυτά που η γυναίκα έχει μικρότερη ηλικία, ο κύκλος της είναι ελαφρώς άτακτος (κύκλος 23 – 45 ημερών), δεν έχουν προσπαθήσει πολύ (λιγότερο από 1,5 έτη).

 
Πώς γίνεται;
Το πρώτο ραντεβού κλείνεται την 8η-10η ημέρα του κύκλου - αναλόγως του κύκλου της γυναίκας - και πραγματοποιούνται υπερηχογραφήματα και ορμονικές εξετάσεις σε διαδοχικές επισκέψεις έως τη στιγμή που θα εντοπιστεί το θυλάκιο που θα έχει φτάσει σε μέγεθος ωορρηξίας (18-20 χιλ).

Παράλληλα εκτιμάται το πάχος του ενδομητρίου και η καταλληλότητά του για σύλληψη - εμφύτευση.
 
Οι επιλογές μετά τον τελευταίο υπέρηχο είναι είτε να πραγματοποιηθεί επαφή όταν θεωρούμε ότι θα γίνει η ωορρηξία, είτε να χορηγηθεί μία ένεση χοριακής γοναδοτροπίνης (Pregnyl, Ovitrelle) ώστε να βεβαιώσουμε πως η ωορρηξία θα γίνει με χρονική ακρίβεια.
 
Εφόσον υπάρξει καθυστέρηση στην επόμενη περίοδο θα πρέπει να γίνει εξέταση β-χοριακής γοναδοτροπίνης (β-hCG) αίματος για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κύηση.
 
Η όλη διαδικασία είναι χωρίς επιπλοκές, προσφέρει λίγες περισσότερες πιθανότητες για σύλληψη στο ζευγάρι και δίνει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες πέραν του αρχικού ιστορικού και εξετάσεων γονιμότητας που έχουν προηγηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας